• 1
  • 2
  • 3
środa, 28 listopad 2018 12:04

Kucharz z Augustowa gotował dla dyplomatów w Malezji

Napisane przez KR
Źródło: pixabay.com Źródło: pixabay.com

Ambasada RP w Malezji zorganizowała bankiet, na który zostali zaproszeni dyplomaci i Polonia. Uroczyste spotkanie odbyło się z okazji 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości. Dla gości gotował m.in. kucharz z Augustowa.

Marcin Budynek, szef kuchni i właściciel restauracji FISZA w Augustowie oraz Mariusz Olechno, pochodzący z Podlasia twórca największej sieci sushi barów w Polsce – Koku Sushi, to dwaj kucharze, którzy swoimi kulinarnymi umiejętnościami mogli popisywać się przed zgromadzonymi gośćmi. Szefowie kuchni przygotowali dla nich m.in. gulasz jagnięco-wołowy "AZU" i słodki stulistnik. Kucharze mieli okazję gotować w kuchni prestiżowej restauracji Shoock.

Skomentuj

W związku ze zmianą systemu komentarzy, użytkownicy zarejestrowani przed dniem 18.04.2019r. muszą na nowo utworzyć konto na portalu, ponieważ konta użytkowników oraz komentarze ze starego systemu nie były migrowane.

DrewSot